Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Camera Comunelor respinge din nou propunerea de convocare a alegerilor anticipate

brexit_diviziuni.jpg

Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson
Marea Britanie şi Uniunea Europeana au ajuns la un nou acord al Brexitului, anunţă premierul Boris Johnson
Image source: 
pixabay.com

Parlamentarii britanci au respins din nou propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord. Ca urmare Parlamentul de la Londra a fost prorogat până pe 14 octombrie, relatează site-ul postului CNN, preluat de Mediafax.

Pentru respingere au votat 293 de membri ai Camerei Comunelor, iar 46 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut, informează cotidianul The Guardian.

"Din nou, opoziţia consideră că a făcut alegerea potrivită", a declarat Boris Johnson. "Vor să amâne Brexitul din nou...nu doar că au refuzat să aleagă calea potrivită, ci au refuzat de două ori dreptul oamenilor de a avea un cuvânt în alegeri".

"Acum Camera Comunelor va fi suspendată până la mijlocul lunii octombrie. Indiferent de câte modalităţi va inventa acest Parlament pentru a mă opri, voi încerca să obţin un acord care să fie în interesul naţional. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit-ul", a mai declarat premierul britanic.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.