Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coreea de Nord a lansat două noi proiectile neidentificate

kim_jong.jpeg

Kim Jong Un pe un ecran gigant la Tokyo, 24 august 2019
Image source: 
Kazuhiro Nogi, AFP via France24

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţă două proiectile neidentificate din provincia Phyongan, a informat armata sud-coreeană, citată de France24. Evenimentul survine la doar câteva ore după ce regimul lui Kim Jong Un anunțase că este dispus să reia negocierile cu SUA privind denuclearizarea.

Proiectilele au fost lansate din provincia Phyongan, din sudul țării și au zburat cca 330 km către coasta de Est, căzând apoi în mare, a anunțat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, care nu a putut preciza dacă a fost vorba despre rachete balistice sau de artilerie.

Regimul de la Phenian a transmis luni că este dispusă să reia discuţiile cu Statele Unite, privind programul său nuclear, la sfârşitul lunii septembrie, însă a avertizat că cele două părţi nu vor ajunge la un acord dacă Washingtonul nu îşi va schimba abordarea, relatează Reuters.

Într-un comunicat publicat de agenţia KCNA, adjunctul ministrului nord-coreean de Externe, Cho Son Hui, a declarat că Phenianul este dispus să poarte discuţii cu Washingtonul la sfârşitul lunii septembrie, la o dată şi într-un loc convenit de ambele părţi.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american a declarat că deocamdată nu este "anunţată nicio întrevedere".

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat recent că speră ca discuţiile privind denuclearizarea Coreei de Nord să fie reluate în curând.