Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dăncilă, după refuzul lui Iohannis: Nu-mi este teamă să merg în Parlament

dancila_portocalie.jpg

Sursa imaginii: 
facebook/Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu aprobă nicio schimbare în interiorul Guvernului până când premierul nu va merge în Palament, pentru a-și valida Executivul. Viorica Dăncilă  l-a acuzat pe Klaus Iohannis că blocheză salariile bugetarilor, îi jignește și pune piedici funcționării normale a Guvernului.

 

 

Cele mai importante declarații ale premierului Viorica Dăncilă:

  • Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturilor Guvernului de a funcționa normal.
  • Dacă nu am fi găsit soluția deblocării ministerelor prin delegarea atribuțiilor, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp.
  • A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activități ca să putem funcționa.
  • Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri. A văzut și apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu își primesc banii, că este un drept fundamental și că statul are obligația de a-l respecta.Din păcate însă, în această seară am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențial.

  • Partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, îi jignesc și îi amenință că or să le taie veniturile, însă președintele le-a dus la alt nivel.

  • Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează, așa cum au încercat să blocheze și activitatea Rovanei Plumb în calitate de comisar european.
  • Am văzut o alianță de conjunctură între Iohannis și Tăriceanu, alianța ipocriziei. În campanie, acești oameni se transformă, din disperare și pentru a face rău României.
  • Nu-mi este teamă să mergem în Parlament, mai ales că am arătat că avem majoritate în Senat. Nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole dar sunt ultimul resort la care apelează cei care nu vor România normală, ci România blocată.