Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Argentina: ”Starea de urgență alimentară” votată de deputați

argentina.jpg

Proteste de stradă la Buenos Aires, 12 septembrie 2019
Image source: 
REUTERS/Agustin Marcarian via rfi.fr

Deputații argentinieni au adoptat o lege privind decretarea ”stării de urgență alimentară”, care prevede, printre altele, mărirea alocațiilor pentru populația cu venituri mici, în condițiile în care unul din trei argentinieni trăiește sub pragul sărăciei, relatează corespondenta rfi.fr. Legea trebuie votată și de Senat, care se va întruni în acest scop miercuri 18 septembrie.

Între timp manifestații de stradă au început la Buenos Aires, acolo unde militanții pichetează sediul Ministerului Dezvoltării Sociale.

De la declanșarea crizei economice, anul trecut, șomajul a crescut rapid, depășind nivelul de 10% pentru prima oară din 2006. De asemenea inflația a fost de 4% în august și de 55% față de anul trecut.

”Am ajuns în mizerie. O zi mâncăm, una nu ... Ce să facem? Nu ne mai rămâne decât să ieșim în stradă”, spune Elsa Sanchez, participantă la proteste.

”Starea de urgență a fost în sfârșit votată. Cerem asta de mai bine de 5 luni. Dar legea trebuie pusă în practică. Nu a mai fost atâta sărăcie în țară din 2001 cred”, spune Juan Carlos Barrionuevo, reprezentant al organizației umanitare Barrios de Pie.