Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atacuri la adresa PSD dinspre Litoral

Zi plină pentru partidele politice. Aflate la diverse școli de vară sau în întâlniri cu partidul, ALDE, USR și PNL lansează atacuri spre PSD.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Şcoala Politică de Vară a tineretului ALDE, de la Jupiter, că racolarea de oameni din ALDE "a fost o manevră de tip mafiot", spunând că cei care au trădat- Graţiela Gavrilescu, Teodor Meleşcanu- votaseră ieşirea de guvernare.Atacuri la PSD a lansat și președintele Iohannis. Aflat la școala de vara a organizației de tineret a PNL, de la Venus, Șeful statului a cerut generației tinere să nu îi urmeze pe cei care promovează calea populismului, a radicalismului, aluzie la pozițiile publice exprimate de unii dintre liderii USR.

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat sâmbătă că PNL este pregătit să intre la guvernare în orice moment, și că Ludovic Orban ar putea fi premier, ”oricând”.Între timp cei doi lideri ai Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș au răspuns la propunerea premeirului Viorica Dăncilă de a semna un pact pentru bunăstarea românilor.

Dacian Cioloș o critică pe Viorica Dăncilă că induce spaime românilor că vine opoziția și taie pensiile și salariile. Dan Barna îi transmite Vioricăi Dăncilă că alianța USR PLUS se angajează ”să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor” cu condiția ca președintele PSD să își prezinte demisia din funcția de prim-ministru al României, iar formațiunea sa semnează pactul pentru anticipate.

Și  Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a anunțat pe Facebook, că va propune colegilor de partid să semneze și să susțină Pactul Național propus de Viorica Dăncilă, prin care formațiunile să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile. El a subliniat că ”salariile și pensiile românilor sunt într-un grav pericol de a nu fi plătite tocmai din cauza politicilor neprofesioniste și corupte promovate de Viorica Dancila, Liviu Dragnea și echipa lor”.