Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Brexit: Ce scrie David Cameron despre Boris Johnson în memoriile sale

cameron_for_the_record.jpg

David Cameron For The Record

David Cameron îl critică dur pe Boris Johnson în memoriile sale menționând că acesta este un minicinos care a susținut ideea de Brexit doar pentru a-și lansa cariera politică.

Cameron l-a acuzat pe Johnson că și-a construit campania prin concentrarea pe Turcia și posibila sa aderare la Uniunea Europeană.

„Nu mi-a luat mult să descopăr obsesia celor care doreau ieșirea din UE. De ce să te concentrezi pe o țară care nu este membru UE?”, scrie David Cameron în cartea sa.

„Răspunsul era că Turcia este țară musulmană, care ridica temeri legate de islamism, imigrație și transformarea comunităților. Era evident. Ar fi putut să spună direct: Dacă doriți un vecin musulman, votați să rămânem în UE”.

Fostul premier a criticat mai mulți oficiali britanici, precum Michael Gove, despre care Cameron spune că „singura sa calitate este faptul că nu este loial” sau Priti Patel, actualul ministru de Interne.

În paragrafele din viitoarea sa carte, „For the record”, publicate azi David Cameron a descris și criticat activitatea mai multor oficiali de stat britanici și modul în care aceștia au acționat în ultimii ani, în contextul Brexit.

David Cameron a comparat campania „rasistă” din anul 2016 cu o campanie a Partidului Conservator din anul 1964.