Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Germania pregătită să preia 25% din imigranții care ajung în Italia pe mare

ministru_interne_germania.jpeg

Ministrul de interne german Horst Seehofer
Image source: 
dpa via infomigrants.net

Germania este pregătită să preia 25% din imigranții care ajung în Italia pe mare, a declarat recent ministrul de interne german Horst Seehofer pentru ziarul Süddeutsche Zeitung, citat de infomigrants.net. Declarația vine cu puțin timp înainte de un important summit UE pe tema migrației programat la sfârșitul acestei luni.

”Dacă totul merge așa cum am stabilit suntem pregătiți să facem asta. Nu ne vom simți împovărați din această cauză”, a mai spus oficialul german.

Summitul UE din Malta, de la 23 septembrie, are ca scop stabilirea unui acord privind distribuirea pe state a  imigranților care ajung în Europa pe mare.

Italia a tras un semnal de alarmă în acest sens, mai ales după ce în vara aceasta fostul ministru de interne Matteo Salvini a decis să închidă porturile italiene pentru vasele care salvează imigranți din Mediterana.

Seehofer a ținut să sublinieze că Germania are, din acest punct de vedere, o altă abordare: ”Am spus întotdeauna că politica noastră migratorie este umană. Noi nu vom lăsa pe nimeni să se înece”.

De precizat că nou guvern italian, intrat în funcție săptămâna trecută, care are în vedere politici mai permisive în domeniul migrației decât predecesorul său, a anunțat deja că a ajuns la un acord de principiu cu statele UE privind redistribuirea imigranților.