Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD): Laura Codruța Kovesi nu ne-ar reprezenta cu cinste, ne-am face de râs

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Senatorul PSD Liviu Pop pune la îndoială rezultatele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, în lupta anticorupție. ”Care este cel mai mare dosar pe care l-a avut în România? Câțiva firfirei și multă imagine publică”, spune parlamentarul la RFI, în contextul în care Consiliul COREPER se reunește joi, pentru a discuta despre șefia Parchetului European, post pentru care candidează Kovesi. Reprezentantul României în COREPER va vota împotrivă, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Liviu Pop declară că asupra Laurei Codruța Kovesi planează unele suspiciuni: ”Are o situație incertă din punct de vedere juridic, suspiciunile există foarte multe, fapt pentru care nu susținem această propunere”.

Senatorul PSD spune că ”managementul instituției pe care doamna a condus-o a fost unul defectuos în cazul multor entități județene. În ceea ce privește Parchetul European, să așteptăm finalul”.

Liviu Pop susține că fosta șefă a DNA a avut rezultate modeste în lupta anticorupție: ”Eu nu am văzut dosare senzaționale pe care le-a instrumentat doamna în România. Am văzut în alte țări dosare foarte-foarte mari, de sute de milioane de euro, recuperate pentru statul român. Care este cel mai mare dosar pe care l-a avut în România? Câțiva firfirei și multă imagine publică, pentru că suna bine dacă era târât un parlamentar sau un om politic în fața instituției”.

Întrebat dacă nu planează suspiciuni și asupra Rovanei Plumb, care a fost propusă de PSD pentru postul de comisar european, senatorul a răspuns: ”Nu știu ce suspiciuni planează, am văzut ceva informații în spațiul public. Am văzut în schimb și poziția celor de la USR vizavi de susținerea altui comisar european care are mult mai multe probleme în interiorul țării (...). Fiecare încearcă să-și promoveze oamenii. Eu sper să avem oamenii cei mai buni și oameni care să facă bine României”.

În opinia lui Liviu Pop, ”contează foarte mult și candidatul. Nu poți pune un candidat care să te facă de râs și să-l și susții (...). Kovesi nu ar reprezenta cu cinste”.

 
Liviu Pop, despre Laura Codruța Kovesi