Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu, despre Kovesi: “O persoană de duplicitate și slugărnicie, mediocră profesional”

calin_popescu_tariceanu.jpg

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în această seară, la Digi24, că Laura Codruța Kovesi e o persoană de duplicitate și slugărnicie, mediocră, care a favorizat acțiunile forțele oculte asupra justiției. Votarea ei ca procuror-șef european e o lecție, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile, consideră liderul ALDE.

O persoană de duplicitate, de slugărnicie, care a favorizat acțiunile forțelor oculte asupra justiției. Este sancționată cu două decizii CCR. A fost sancționată pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audierile în Parlament. A sancționat acțiunea ei, nu a sancționat persoana, dar ea era titulara acțiuni, nu era o acțiune impersonală. E o lecție care ni se dă, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesioniști în instituții. Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului Bohnert și acum vedem că nu contează calitățile profesionale, experiența, ci jocul politic. Nouă ni se spunea - nu faceți interferență politică în justiție și s-a dovedit acolo că se face exact invers”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24.
Președintele ALDE a adăugat că nu este încântat deloc de votul din COREPER în favoarea Laurei Codruța Kovesi

Nu sunt încântat de această situație, pentru că iată, suntem priviți ca înghițind aceste măsuri și unii ajung să le și aplaude. 80% dintre cetățenii României nu au încredere în justiție și la acest lucru a contribuit și doamna Kovesi”, a conchis Tăriceanu.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.