Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Ghinea: Desemnarea lui Kovesi, o înfrângere pentru guvernarea Dragnea-Dăncilă

Cristian Ghinea Kovesi procuror sef european Dragnea Dancila.jpg

Laura Codruța Kovesi va fi procuror-șef european
Laura Codruța Kovesi va fi procuror-șef european

Desemnarea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European reprezintă o victorie pentru magistrații din România, declară la RFI europarlamentarul USR-PLUS Cristian Ghinea. El precizează că delegația de europarlamentari USR-PLUS a contribuit și ea la succesul fostei șefe a DNA, acest lucru neînsemnând o negare a meritelor lui Kovesi.

Cristian Ghinea spune că desemnarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European ”înseamnă o victorie pentru magistrații din România, o înfrângere pentru guvernarea Dragnea-Dăncilă și o recunoaștere din partea statelor europene a unui lung parcurs în care România chiar a făcut eforturi mari pentru a se curăța ca stat de acest flagel al corupției, chiar în ciuda unor guvernări care au încercat să ne împiedice. Este o recunoaștere simbolică importantă, dar și o poziție importantă pentru un român, câștigată pe merit propriu, acolo sus, la nivel european”.

”Noi delegația de europarlamentari USR-PLUS am avut un rol la acest punct, la această cărămidă din construcție. Nu înseamnă că negăm meritele Laurei Codruța Kovesi, pe care eu am susținut-o personal”, declară eurodeputatul.

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată joi de către ambasadorii statelor membre ale UE pentru șefia Parchetului European, cu 17 voturi din 22.