Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna îl critică pe Klaus Iohannis: România are nevoie de un preşedinte full-time

Dan Barna motiune cenzura PSD joc imagine.jpg

Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD
Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD

Liderul USR Dan Barna și-a depus candidatura la Președinție, vineri, la sediul BEC. El declară că preşedintele Klaus Iohannis a fost ”un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea”. Dan Barna consideră că România are nevoie de ”un preşedinte full-time”.

Dan Barna spune că reprezintă noua generație: ”Atuul pe care îl am în această competiţie este exact energia şi capacitatea de a reprezenta noua generaţie care vrea să se implice în salvarea României. Nu mai putem continua cu vechea clasă politică, este un mesaj pe care l-am primit de la mii de oameni în toate judeţele României”.

În opinia sa, ”România are nevoie de un preşedinte full-time, un preşedinte prezent în fiecare zi în viaţa cetăţenilor (...). Preşedintele Iohannis a fost un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea. Eu cred că dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

Dan Barna se arată convins că va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi că va câştiga scrutinul.

Guvernul Viorica Dăncilă nu mai conduce legitim, iar Alianţa USR-PLUS este gata să preia guvernarea imediat ce va avea o majoritate în Parlament, a declarat de partea sa liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş.