Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis îi răspunde lui Barna: Am fost un pompier atomic, am prevenit prăbușirea țării

klaus_iohannis_dan_barna_pompier_atomic.jpg

Klaus Iohannis vrea să obțină un nou mandat de președinte (Sursa foto: presidency.ro)
Klaus Iohannis vrea să obțină un nou mandat de președinte (Sursa foto: presidency.ro)

Schimb de replici între președintele Klaus Iohannis și liderul USR, Dan Barna, în ziua depunerii candidaturilor la Președinție la sediul BEC. Barna l-a acuzat pe șeful statului că a fost ”un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea, dar dacă era un gospodar mai atent şi mai diligent, poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”. Replica președintelui: ”Am fost un pompier atomic, care a prevenit să se prăbușească România”.

Președintele Klaus Iohannis a venit vineri la Biroul Electoral Central însoțit de liderul PNL, Ludovic Orban și de mai mulți parlamentari liberali.

Zeci de susținători l-au așteptat pe șeful statului în fața sediului BEC, pentru a da mâna și a face poze cu el. ”Ce de lume pe aici, frumoasă echipă!”, a spus președintele.

Klaus Iohannis anunță că a strâns alături de PNL peste 2.200.000 de semnături, pentru înscrierea în alegerile prezidențiale din 10 noiembrie: ”Mi-am depus candidatura pentru încă un mandat. Am depus împreună cu PNL peste 2.200.000 de semnături ale românilor care susțin această candidatură. Este un număr imens și acest lucru mă bucură foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături, evident prin și cu sprijinul PNL și a celor care au dorit să fie alături de noi”.

Șeful statului i-a răspuns contracandidatului său Dan Barna, care a spus cu puțin timp înainte, tot la BEC, că actualul președinte a fost un pompier și ”dacă era un gospodar mai atent, poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori”.

”Am fost un pompier atomic, care a prevenit să se prăbușească România (...). Fără mine și prezența mea, PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția din România și ar fi fost o catastrofă”, a spus Klaus Iohannis.