Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan: Semnatari ai moțiunii sunt sunați de oameni din PSD, care le oferă funcții

Coronavirus Raluca Turcan stare razboi.jpg

Raluca Turcan critică populismul unor politicieni, în contextul coronavirusului (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)
Raluca Turcan critică populismul unor politicieni, în contextul coronavirusului (Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan)

Persoane din conducerea Camerei Deputaților și a Guvernului pun presiune pe semnatari ai moțiunii de cenzură, oferindu-le funcții publice și susținere în Parlament pe diferite probleme, pentru a nu vota documentul. Declarația a fost făcută la RFI de prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, care mai spune că liberalii sunt pregătiți pentru orice, inclusiv pentru fixarea votului asupra moțiunii în week-end.

Raluca Turcan declară în contextul moțiunii de cenzură că este o stare de asediu: ”Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune (...). De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”.

Întrebată dacă PNL îl va propune ca premier pe Ludovic Orban, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, deputata a răspuns: ”Este o decizie deja asumată de PNL, ca premierul propus să fie președintele partidului, Ludovic Orban. Situația este luată în forurile statutare și nu se poate schimba”.

Raluca Turcan se așteaptă la șicane din partea PSD, în contextul moțiunii de cenzură: ”În raport cu PSD-ul suntem pregătiți pentru toate neghiobiile cu putință, ca să zic așa, pentru că suntem obișnuiți cu Liviu Dragnea președintele Camerei Deputaților. Suntem pregătiți inclusiv pentru fixarea votului la moțiunea de cenzură în zile nelucrătoare, sâmbăta sau duminica, doar-doar acest Guvern se perpetuează la putere. Așadar, noi ne-am dori ca dezbaterea moțiunii de cenzură să se întâmple cam într-o săptămână și depunerea moțiunii să fie undeva la începutul săptămânii viitoare”.

Deputata PNL mai spune că ”asumarea guvernării în momente dificile face diferența între politruci și oameni de stat, oameni responsabili. Dacă ar fi să ne gândim doar la interesul electoral, probabil că am trage să rămânem cu acest Guvern catastrofal încă un an și jumătate, pentru că ai în cine ”trage”, cum se spune mai popular, dar la bază este România și bunăstarea oamenilor. Ar fi pur și simplu un gest de dispreț, de lipsă de responsabilitate, dacă nu am pune interesul țării pe primul loc. Oricât de periculos ar fi electoral să-ți asumi guvernarea într-un asemenea moment, PNL-ul are această datorie, să-și asume guvernarea, să oprească declinul, dezastrul generat de Guvernul Dăncilă”.

 
Raluca Turcan, despre ultimele calcule înaintea moțiunii de cenzură