Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Zamfir, despre respingerea Rovanei Plumb în PE: Dublu standard, precedent periculos

Daniel Zamfir Florin Citu imprumutat sume uriase.jpg

Daniel Zamfir îl critică pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu (Sursa foto: Facebook/Daniel Zamfir)
Daniel Zamfir îl critică pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu (Sursa foto: Facebook/Daniel Zamfir)

Senatorul Daniel Zamfir afiliat grupului PSD din Camera superioară spune la RFI că respingerea candidatului României pentru postul de comisar european, Rovana Plumb, de către Comisia Juridică a PE reprezintă un precedent extrem de periculos.

Daniel Zamfir e de părere că în cazul Rovanei Plumb ”apare un precedent extrem de periculos. Aud de la doamna Renate Weber, care a fost 12 ani europarlamentar că e prima dată când se întâmplă așa ceva. Aceste probleme de integritate, dacă le-ar fi avut Rovana Plumb, ar fi trebuit semnalate categoric în România. ANI în atâția ani de zile de când doamna Rovana Plumb ocupă funcții publice în România ar fi avut posibilitatea să probeze aceste lucruri și ar fi fost categoric mult mai ușor”.

Senatorul vorbește despre un dublu standard în cazul Rovanei Plumb: ”Ce constat eu însă? Dublul standard, atât din partea partidelor componente ale PE, cât mai ales din partea românilor de acolo. Sunt acolo persoane cercetate penal, împotriva cărora nu s-au luat astfel de decizii”.

Daniel Zamfir face o paralelă cu cazul Kovesi: ”Când a fost vorba de doamna Kovesi, indiferent de problemele pe care le are și anume este în cercetare penală doamna Kovesi, atunci au apărat principiul e român, trebuie să fie acolo. Acum, când un alt român le este adversar politic, au cu totul altă abordare”.