Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


SUA: Pelosi sugerează implicarea Rusiei în noul scandal care îl vizează pe Trump

cristian_pirvulescu_mesaj_mesianic_trump.jpg

Sursa imaginii: 
(Foto: Reuters)

Noi dezvăluiri, în ultimul scandal care învăluie Casa Albă și pe președintele american Donald Trump. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, cea care a inițiat procedura ce s-ar putea finaliza cu suspendarea lui Trump, susține că Rusia ar fi implicată în cazul controversatei conversaţii a preşedintelui Donald Trump cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski, privind anchetarea lui Joseph Biden.

Afimațiile lui Pelosi vin în contextul în care administraţia Vladimir Putin ea fost acuzată de ingerinţe în scrutinul prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016. Moscova a respins acuzaţiile.

Întrebată dacă ancheta care ar putea conduce la procedura demiterii lui Donald Trump s-ar putea încheia până la sfârşitul anului, Nancy Pelosi a precizat că Partidul Democrat va acţiona "concentrat şi rapid, dar nu pripit".

Președintele american este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

Donald Trump încearcă să afle acum cine a furnizat informaţii despre controversata convorbire cu omologul din Ucraina, Vladimir Zelenski, comparând sursele cu "spionii" şi amintind că în alte vremuri astfel de persoane erau pedepsite "altfel". Donald Trump este revoltat că persoane din cadrul instituţiilor au furnizat informaţiile, catalogând drept "compromisă" presa care a dezvăluit acest caz. "Vreau să ştiu cine este persoana care i-a dat activistului pentru integritate informaţiile, deoarece este aproape un spion", a declarat Donald Trump joi în timpul unei întâlniri cu funcţionarii Misiunii SUA la Naţiunile Unite. "Ştiţi ce făceam în vremurile în care eram deştepţi cu spionii şi trădarea, nu? Gestionam lucrurile puţin altfel decât acum", a precizat Donald Trump, conform NYT.

Şeful agenţiei anticorupție din Ucraina a declarat vineri că nu a fost deschisă nicio anchetă pe numele fostului vicepreședinte american Joe Biden sau a fiului său, chiar dacă președintele american Donald Trump a făcut presiuni pentru ca acest lucru să se întânple, potrivit Associated Press.

În acest context, reprezentantul special al președintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat vineri, au anunţat surse familiare cu situația, potrivit Reuters.