Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Papa critică țările care vând arme dar refuză să primească refugiați

papa_18.jpg

Papa Francisc despre arme și refugiați
Papa Francisc despre arme și refugiați
Image source: 
RFI

Papa Francisc a criticat țările care fabrică și vând armament pentru războaie desfășurate dincolo de propriile frontiere, însă apoi refuză să primească refugiații apăruți în urma acestor conflicte, informează site-ul postului Euronews.

"Războaiele afectează doar unele regiuni din lume, însă armele de război sunt produse și vândute în alte regiuni, care apoi nu sunt dornice să preia refugiații generați de aceste conflicte", a declarat Papa Francisc.

În cadrul predicii sale, cu ocazia Zilei Mondiale a Imigranților și Refugiaților, în fața a aproximativ 40.000 de oameni aflați în Piața Sfântul Petru, suveranul pontif a afirmat că războiul și migrația sunt două chestiuni conectate.

Papa a mai comentat că lumea a devenit din ce în ce mai "elitistă și crudă față de cei excluși" și a subliniat că este de datoria creștinilor să îi ajute pe cei care sunt "tratați rău și abandonați pe străzile lumii noastre".

Liderul Bisericii Catolice a mai afirmat că oamenii nu trebuie să rămână indiferenți la "izolarea, disprețul și discriminarea cu care se confruntă cei care nu aparțin grupului «nostru»."