Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dancă: PSD trebuie să înceteze mascarada politică legată de Rovana Plumb

danca_psd_mascarada_rovana_plumb.jpg

Comisia Juridica a Parlamentului European o respinge definitiv pe Rovana Plumb, nominalizata pentru a ocupa functia de comisar la  Transporturi (Sursa foto: Facebook/Rovana Plumb)
Comisia Juridica a Parlamentului European o respinge definitiv pe Rovana Plumb, nominalizata pentru a ocupa functia de comisar la Transporturi (Sursa foto: Facebook/Rovana Plumb)
Image source: 
Facebook/Rovana Plumb

PSD trebuie să retragă candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european, pentru că face România de rușine în UE, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European are luni o ședință extraordinară, pentru a lua o decizie în ceea ce privește conflictul de interese în cazul Rovanei Plumb. Comisia a dat vot de respingere pentru aceasta în poziția de comisar european pe Transporturi.

Liberalul Ionel Dancă speră că votul inițial va fi reconfirmat luni: ”Așteptăm o reconfirmare a votului dat joi, respectiv respingerea doamnei Rovana Plumb pentru poziția de comisar european. Este greu de crezut că în condițiile în care aceeași comisie a votat cu 15 voturi pentru și șase împotrivă respingerea Rovanei Plumb pentru poziția de comisar european, iar ulterior a votat cu 20 de voturi pentru și zero voturi împotrivă trimiterea raportului către președintele PE și Comisia Europeană, este greu de crezut că astăzi aceeași comisie poate vota altceva”.

În opinia sa, ”PSD trebuie să înceteze toată mascarada politică, cu acuzații legate de diverse jocuri de culise, pentru că aici a fost vorba de un vot al unei Comisii Juridice, care a analizat din punct de vedere legal candidatura doamnei Rovana Plumb și aceasta nu respectă condițiile pentru ocuparea poziției de comisar european. Ceea ce trebuie să facă PSD în acest moment, fie și în al doisprezecelea ceas, este să retragă această candidatură, care face România de rușine la nivel european”.

Ionel Dancă, despre Rovana Plumb