Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis o invită pe Viorica Dăncilă la consultări în cazul Rovanei Plumb

Klaus Iohannis nume premier desemnat.jpg

Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele, pentru formarea Guvernului (Sursa foto: presidency.ro)
Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele, pentru formarea Guvernului (Sursa foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema candidatului pentru postul de comisar european, anunță Administrația Prezidențială.

Iată textul integral al scrisorii președintelui Klaus Iohannis către premierul Viorica Dăncilă, în cazul Rovanei Plumb:

 

Stimată doamnă Prim-ministru,

În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român.

La această întâlnire puteți fi însoțită de miniștrii de resort.

 

Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European are luni o ședință extraordinară, pentru a lua o decizie în ceea ce privește conflictul de interese în cazul Rovanei Plumb. Comisia a dat vot de respingere pentru aceasta în poziția de comisar european pe Transporturi, din cauza unor neclarități legate de declarația sa de avere.

Între timp, Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul de 800.000 de lei a fost achitat cu două apartamente deținute în România, astfel că datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.