Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Plumb: Decizia Comisiei JURI, una evident politică

Rovana Plumb a declarat luni că decizia Comisiei JURI este una care încalcă Regulamentul de procedură al PE și este o hotărâre evident politică. Aceasta a adăugat că va prezenta situația președintelui Parlamentului European David Sassoli și președintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

„Decizia de astăzi a Comisiei JURI este una profund incorectă, contrară Regulamentului de Procedură a Parlamentului European și eminamente politică. Este incorectă pentru că potențialul conflict de interese, avut în vedere de Comisie în prima fază a evaluărilor, a fost stins definitiv, prin angajamentul meu de a achita creditul conform scrisorii anexate. Comisia a fost informată cu privire la acest aspect, ca urmare a scrisorii trimise de mine către Președinta Comisiei JURI, coordonatorilor fiecărui grup politic din Comisia JURI și tuturor membrilor acestei Comisii”, a afirmat Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX. 
Eurodeputatul PSD a adăugat că scrisoarea către Comisia JURI a fost transmisă pentru a elimina orice dubiu.
„(…) Am considerat necesar să intervin pentru a elimina orice dubiu din partea Comisiei JURI, chiar dacă aceasta nu a făcut recomandări, așa cum îi cerea Regulamentul și chiar dacă posibilul conflict de interese era, în esență, o finanțare în acord cu legislația electorală din România”, a completat  Rovana Plumb.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.
Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene, anunță Administrația Prezidențială.

Premierul Viorica Dăncilă urmează să facă declarații,în această seară, de la ora 19.00, la sediul PSD.

Între timp, Agenţia Naţională de Integritate verifică averea Rovanei Plumb, verificările fiind declanșate anterior scandalului din Parlamentului European privind funcția de comisar european, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.