Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cazul Caracal: Iohannis îi cere demisia lui Felix Bănilă, șeful DIICOT

Klaus Iohannis.jpg

Sursa imaginii: 
Administrația Prezidențială / presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, în această seară, demisia lui Felix Bănila din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Şeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Luizei Melencu.

 

„Astăzi, nu mă refer doar la Guvern. Mă refer și la conducerea DIICOT, instituție a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef la DIICOT, să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută, luni, la Palatul Cotroceni.

La domiciliul familiei Melencu au fost vineri jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leșinat în timp ce se certa cu jandarmii și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe. Ulterior, Felix Bănilă a declarat, pentru MEDIAFAX, că jandarmii prezenți la casa familiei Melencu au încercat să poarte un dialog civilizat pentru a pune în aplicare mandatul de aducere.