Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dăncilă: Voi propune un nou comisar european

dancila_scotoasa.jpg

Image source: 
http://gov.ro/ro/media/foto

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că va propune o nouă persoană pentru funcția de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziție.

 

„Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi, se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE. Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută luni, la sediul PSD.

Premierul a acuzat că decizia Comisiei JURI a fost încurajată de opoziția din România și de șeful statului. „Nu există un conflict dovedit. Nu există un motiv solid pentru această respingere. Iar atitudinea Comisiei JURI a fost profund încurajată de opoziția din România, în frunte cu președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar European”, a precizat Viorica Dăncilă.