Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis despre miniștrii Educației: mediocri și fără viziune

klaus_iohannis_la_ubb_cluj.jpeg

Sursa imaginii: 
VIA Cluj TV

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Cluj la deschiderea anului universitar la UBB, a criticat ceea ce a numit ”lipsa de viziune” a guvernanţilor în domeniul educaţiei, dar a lăudat sistemul educaţional multicultural şi multilingv de la Cluj.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat la deschiderea anului universitar la Cluj, că România a avut parte în ultimii ani, doar de miniștri ai educației de prea slabă calitate:

”Realitatea din ultimii ani ne-a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanţilor, ori preocupare pentru excelenţă în educaţie. Singura constantă a fost perindarea pe funcţia de ministru a unor persoane fără nicio vocaţie şi fără nicio preocupare de a înţelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învăţământ. Cu miniştri mediocri nu obţii decât rezultate mediocre”, a spus Klaus Iohannis

Președintele a mai vorbit la Cluj despre valori și talente, în ceaa ce privește educația.

Ceremonia la care a participat Klaus Iohannis a avut loc în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, iar la eveniment au participat rectorii universităţilor clujene, precum şi preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Ceremonia de la Cluj marchează 100 de ani de învăţământ superior românesc. Preşedintele s-a întâlnit și cu studenţii clujeni adunaţi în Piaţa Unirii, apoi a decorat universităţile clujene. La finalul zilei, președintele s-a întâlnit cu reprezentanţii PNL din Transilvania.