Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șeful DIICOT nu demisionează decât în urma unui ”amplu proces cognitiv”...

banila.jpg

Image source: 
Facebook

După ce ieri președintele Iohannis i-a cerut să demisioneze, şeful DIICOT, Felix Bănilă, transmite, printr-un comunicat oficial de presă, că ”...demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”.

Redăm integral comunicatul DIICOT:

"Urmare a solicitării Preşedintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul şef DIICOT aduce la cunoştinţă publică următoarele:

Demisia este un act unilateral de voinţă, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa.

Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate.

Instituţiile sunt formate din oameni, însă demisia şefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecinţe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, într-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”.