Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Mihai Fifor, o variantă potrivită de comisar european

Mihai Fifor este un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar ”pot fi și alții”, a declarat marți la Ploiești premierul Viorica Dăncilă. Fifor este secretarul general al PSD.

Întrebată dacă Mihai Fifor este un candidat pentru postul de comisar european, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Poate fi și Mihai Fifor. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi și alți candidați, astăzi vom discuta, astfel încât să venim cu o propunere”.

”Mi-aș dori să fie o femeie, pentru că ați văzut că doamna președinte a Comisiei Europene a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbați și comisarii femei, ar fi necesară o femeie, dar nu este o obligație”, spune premierul.

Comitetul Executiv al PSD se reunește marți, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcția de comisar european, iar premierul a anunțat că va face o nouă propunere în acest sens.

Printre variantele vehiculate în PSD pentru poziția de comisar european ar putea fi Mihai Fifor, Ramona Mănescu, Eugen Teodorovici, Claudia Țapardel, Victor Negrescu sau Luminița Odobescu, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.