Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dăncilă: Nica, propunerea de comisar european. Dacă se cere, avem și o femeie

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, marți, după ședința Comitetului Executiv al partidului, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar European. Dacă se cere, social democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot. Dăncilă a anunțat că va trimite propunerile la Comisia Europeană până la finalul săptămânii

"Am făcut două propuneri, un bărbat și o femeie, pentru comisar european. Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că este liderul eurodeputaților PSD și o persoană susținută de grupul S&D. Dacă se cere, bineînțeles avem și o rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Dar vom proceda ca și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, România va face două propuneri", a anunțat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv PSD.

Întrebată de posibilele probleme pe care le-ar putea avea Dan Nica având în vedere implicarea sa în dosarul Microsoft, Dăncilă a spus: "Nu cred că va avea probleme. Putem spune că și președintele Iohannis are probleme cu casele. Dar există prezumția de nevinovăție. La domnul președinte Iohannis știm sigur ce s-a întâmplat cu casele sau ce nu s-a întâmplat? Și totuși e candidat la Președinția României".