Dan Barna, despre Dan Nica: Guvernul trimite la Bruxelles un alt membru al clanului

Ivan Dan Nica propunere sinistra comisar european.jpg

Confuzia privind nominalizarea guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european continuă (Sursa foto: site PSD)
Confuzia privind nominalizarea guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european continuă (Sursa foto: site PSD)

Dan Nica este un propagandist al lui Liviu Dragnea, declară la RFI liderul USR, Dan Barna, după ce social-democratul a fost propus de PSD pentru postul de comisar european.

În opinia lui Dan Barna, ”problema de fond este că suntem în pericol să pierdem un portofoliu valoros, acela al Transporturilor, pentru că al nostru Guvern insistă să trimită la Bruxelles un alt membru al clanului. Dan Nica nu este altceva decât un propagandist al lui Liviu Dragnea. E ridicol să fie prezentat astăzi ca specialist în domeniul transporturilor. E practic o soluție de rezervă la o idee foarte proastă, ideea cu doamna Plumb”.

Liderul USR afirmă că ”PSD în momentul de față nu mai are legitimitatea să propună comisarul. Am cerut consultări, am cerut dezbateri cu partidele, pentru a putea să trimitem la Bruxelles într-adevăr o personalitate și onestă și competentă, pentru că e simpatic așa, cum doamna Dăncilă îl acuză pe Dacian Cioloș pentru eșecul propunerii pe care chiar dânsa a făcut-o, dar dincolo de asta, Dacian Cioloș este o personalitate apreciată la Bruxelles și e liderul celui de-al treilea grup europarlamentar, pe când doamna Dăncilă are probleme de credibilitate, împreună cu întregul Guvern, iar rușinea pe care România a suferit-o prin respingerea comisarului se datorează exclusiv acestui Guvern, care a făcut o propunere imposibil de apărat de către oricine”.