Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputat PNL: Peste 7.000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că Ministerul Justiției i-a transmis, într-un răspuns la o interpelare, că la jumătatea lunii septembrie au fost eliberați 21.049 deținuți, în baza legii recursului compensatoriu, dintre care 7.003 închiși pentru fapte precum viol, crimă sau tâlhărie.

 

"Este răspunsul oficial al Ministerului Justiției la o interpelare adresata in calitate de deputat al PNL: la data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, in baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberați, 7.003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupție, etc.”, spune Florin Roman,pe pagina sa de socializare.

„În acest moment, circula liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mita. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați in libertate, nu mai puțin de 634. Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!”, a adăugat liberalul. 
Potrivit acestuia, față de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3.000. Deputatul liberal solicit, din nou, abrogarea recursului compensatoriu și discutarea proiectelor PNL din Parlament care vizează sistemul de găsire urgență a copiilor dispăruți.