Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Răzvan Cuc îi răspunde lui Klaus Iohannis

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis la o cafea pentru a discuta despre infrastructura României. El susține că șeful statului nu cunoaște țara în care locuiește, pentru că paralel cu drumul național pe care s-a petrecut accidentul grav de sâmbătă dimineața, din Ialomița, era și autostrada, pe care șoferul camionului putea să o folosească.

„Dacă președintele nu are consilieri, îl primesc la o cafea și îi pot explica președintelui cum este cu autostrăzile și în ce stadiu suntem...Când vorbește de infrastructură, trebuie să și cunoască zona. Știu că este complicat să cunoști când te plimbi cu avioane private înmatriculate pe trei firme separate, ba în SUA, ba în Marea Britanie, ba în Luxemburg, este greu să vezi ce se întâmplă în România, dar lângă acel drum era o autostradă”, a spus Răzvan Cuc.

Declarația vine în contextul în care președintele a declarat ieri la Iași că de vină pentru cel mai grav accident din acest an e nepăsarea „criminală” a PSD și lipsa de infrastructură. Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, sâmbătă seara, Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC) a Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, care are cea mai mică mortalitate din România în tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

Bilanțul accidentului rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița arată că 10 oameni au murit și șapte au fost răniți. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă.

Autorităţile vor adopta, în perioada imediat următoare, măsuri suplimentare de control pentru tahografe, în cazul tir-urilor şi maşinilor care transportă marfă, şi au în vedere, totodată, introducerea unor dispozitive pentru scanarea retinei, care au drept principal scop identificarea oboselii în cazul şoferilor, a anunţat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.