Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Brexit: Negocierile cu UE în pragul colapsului (France24)

tusk.png

Sursa imaginii: 
France24

Premierul britanic Boris Johnson se confruntă cu o rebeliune în interiorul propriului cabinet. Postul TV France24, care preia informații citate de The Times, relatează că un grup de miniștri sunt pe punctul de a-și înainta demisiile, pe fondul îngrijorării că premierul îndreaptă țara către un Brexit fără acord, după ce negocierile acestuia cu liderii UE sunt pe punctul de a eșua definitiv.

Surse din Downing Street citate de France24 spun că încheierea unui acord este ”cu totul improbabilă”, mai ales după ce cancelarul german Angela Mekel a exprimat pretenții ”cu totul inacceptabile” în cadrul convorbirii cu Johnson de marți, cu privire la rămânerea Irlandei de Nord în sistemul vamal al UE.

”Boris Johnson, miza care se joacă acum nu este câștigarea vreunui joc stupid de învinovățire reciprocă; miza este viitorul Europei și al Regatului Unit... Nu dorești un acord, nu dorești o amânare, nu doreștei o revocare, quo vadis?”, a scris pe contul său de Twitter președintele Consiliului European Donald Tusk.