Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac (PMP) la RFI: Suntem categoric împotriva alegerilor anticipate

ape tulburi pmp.jpg

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

PMP nu agreează ideea organizării de alegeri parlamentare anticipate. Liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, declară la RFI că la consultările cu președintele Klaus Iohannis va pleda pentru instalarea unui Guvern politic de tranziție, până la scrutinul parlamentar la termen, de anul viitor.

Eugen Tomac spune că PMP militează pentru un Guvern politic, după succesul moțiunii de cenzură: ”Milităm pentru un Guvern politic (...). Vrem să vedem exact care sunt propunerile președintelui. Suntem categoric împotriva ideii de a organiza alegeri anticipate, în condițiile în care avem deja alegeri locale peste șase luni de zile, anul viitor și alegeri parlamentare la termen. Nu cred că este realist să insistăm pe alegeri anticipate acum”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură, că soluția cea mai bună pentru redarea legitimității Parlamentului o reprezintă alegerile anticipate: ”Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului este evident întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens în cadrul formațiunilor parlamentare actuale. În cadrul consultărilor voi constata dacă există un consens. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a prevederilor constituționale”.

 
Eugen Tomac, despre succesul moțiunii de cenzură și varianta alegerilor anticipate