Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


USR, tranșant pe tema anticipatelor. Stelian Ion: E o condiție pentru sprijinirea noului Guvern

Stelian Ion carantina izolare CCR ilegal.jpg

Stelian Ion face apel la respectarea normelor de protecție sanitară (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)
Stelian Ion face apel la respectarea normelor de protecție sanitară (Sursa foto: Facebook/Stelian Ion)

Discuția legată de alegerile parlamentare anticipate nu poate fi amânată, așa cum a propus președintele Klaus Iohannis. Iată ce declară la RFI liderul deputaților USR, Stelian Ion, membru în delegația prezentă vineri la consultările de la Cotroceni pentru formarea noului Guvern, după succesul moțiunii de cenzură.

Stelian Ion spune că USR va sprijini un nou Guvern, doar dacă acesta va pregăti organizarea de alegeri anticipate: ”Din punctul nostru de vedere, discuția cu anticipatele nu poate fi amânată. Înțelegem necesitatea urgentării numirii unui Guvern, pentru a înlătura Guvernul PSD cât mai repede posibil (...), dar chestiunea amânării discuției pe anticipate până după ce se va rezolva această problemă mi se pare că nu este potrivită, pentru că discuția despre anticipate trebuie s-o purtăm acum”.

”O condiție cu care vom sprijini, dacă vom sprijini un nou Guvern, va fi exact aceasta: mandatul noului Guvern trebuie să fie un mandat foarte strict, un mandat care va fi legat de organizarea de anticipate și lucrul ăsta vrem să fie în mod expres menționat de la bun început, e o condiție pe care am pus-o”, precizează deputatul USR.

Stelian Ion, despre amânarea discuției privind alegerile anticipate