Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: PSD susține un nou guvern dacă PNL semnează un "pact pentru bunăstare"

PSD condiționează susținerea unui nou premier și implict guvern de semnarea unui pact prin care PNL să se angajeze că nu vor tăia pensiile și salariile. 

Social-democrații au acuzat PNL și pe șeful statului Klaus Iohannis că ar intenționa să taie din venituri, deși Opoziția și președintele au spus, de fiecare dată răspicat, că nu vor face acest lucru. Viorica Dăncilă:„M-aș bucura pentru acest lucru, dar noi am mai auzit astfel de lucruri și pe urmă s-a întâmplat altfel. Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile și salariile să semneze pactul pentru bunăstarea românilor. Dacă semnează vom susține (noul Guvern – n.r.). Noi nu vrem ca țara să stea în instabilitate (...)Așa cum am spus, noi vrem să vină un guvern cât mai repede, să fie desemnat cât mai repede un premier, să își formeze repede Cabinetul, pentru că pentru mine, pentru PSD, este important în primul rând ce se întâmplă în această țară”

Încrederea Cabinetului Dăncilă a fost retrasă joi, după adoptarea moțiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului.