Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steriu (PSD): Primele nume și măsuri anunțate ne fac mai degrabă să nu votăm viitorul Guvern

Valeriu Steriu Parlament disputa politica.jpg

Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

PSD este ”puțin nedumerit” că președintele Klaus Iohannis a întrerupt procesul desemnării premierului, ca să-și vadă mai departe de campania electorală pentru alegerile prezidențiale, declară la RFI purtătorul de cuvânt al formațiunii social-democrate, Valeriu Steriu.

Întrebat cum va vota PSD la învestirea Guvernului, Valeriu Steriu a răspuns: ”Până să ajungem la momentul votului, avem nevoie de două elemente foarte importante: în primul rând, programul de guvernare, pe care-l va propune acest viitor Guvern și în al doilea rând, numele premierului (...). Suntem puțin nedumeriți de ce președintele Iohannis, care a avut atâta grabă să depună moțiunea cu PNL are acum atât de puțin timp pentru a se ocupa. A întrerupt practic acest proces foarte important pentru țară, mult mai important decât orice altceva, procesul de desemnare a premierului, l-a întrerupt pentru a-și vedea mai departe de campania electorală, am văzut sâmbătă și duminică turneu la Timișoara”.

Purtătorul de cuvânt al PSD crede că social-democrații mai degrabă nu vor vota viitorul Guvern PNL: ”Cred că în momentul acesta, românii așteaptă mai degrabă o stopare a crizei politice care se conturează, pentru că vă spun sincer, primele nume anunțate și primele măsuri anunțate de către acest Cabinet monocolor sau mă rog, cum va fi el, par mai degrabă să ducă spre o direcție în care nu vom vota un astfel de Guvern”.

Valeriu Steriu critică PNL pentru intenția de a modifica unele măsuri economice luate de PSD: ”Măsurile pe care noi le-am sugerat și le-am solicitat să fie semnate printr-un pact pentru bunăstarea românilor, care arată că nu se taie pensiile, nu se taie salariile, că nu se cresc impozitele, foarte multe lucruri foarte bine făcute de PSD în ultimii ani, apreciate de oameni, deocamdată nu suntem deloc confortabili că vor fi lăsate în același fel”.

 
Valeriu Steriu, întrebat dacă PSD va vota viitorul Guvern