Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu: Pro România nu ar susține un Guvern care ar tăia salariile

Adrian Tutuianu Pro Romania lege stare alerta.jpg

Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu
Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu

Partidul Pro România nu este dispus să treacă peste lucruri ce țin de opțiunile sale politice și ideologice, declară la RFI vicepreședintele formațiunii Adrian Țuțuianu, în contextul discuțiilor despre formarea viitorului Guvern. El spune pe de altă parte că și partidul său vrea alegerea primarilor în două tururi.

Adrian Țuțuianu explică în ce condiții ar susține Pro România viitorul Guvern: ”Suntem pentru corectarea derapajelor grave pentru care am susținut moțiunea de cenzură, dar nu suntem dispuși să trecem peste lucruri care țin de opțiunile noastre politice și ideologice. Mai exact, de exemplu, n-am susține un Guvern care și-ar propune să taie salariile sau n-am susține un Guvern care și-ar propune să nu pună în aplicare legea pensiilor. Am fi de acord să corecteze legea pensiilor. Vă dau un exemplu: anul viitor, la începutul anului, intră în vigoare o nouă majorare, care e strict procentuală. Or noi considerăm că ar trebui majorate în primul rând pensiile mici, ar trebui făcută o corecție de acest tip”.

Vicepreședintele Pro România spune că și partidul său își dorește alegerea primarilor în două tururi: ”Avem și câteva lucruri foarte precise pe care le susținem și noi. Și noi dorim alegeri pentru primari în două tururi, dar cred că înainte de asta, Guvernul care vine trebuie să rectifice bugetul, pentru că ministere, instituții publice, autoritățile locale nu au banii necesari pentru ultimele două luni ale anului, trebuie să întocmească un proiect de buget și să vedem cu ce buget și cu ce priorități vin pentru anul viitor. Susținem ca prioritate absolută investițiile în infrastructura mare. În al treilea rând, trebuie să discutăm despre OUG 114, care trebuie abrogată în bună parte, nu în integralitatea ei (...). Și foarte important, diminuarea masivă a subvențiilor pentru partidele politice parlamentare și instituirea unui sistem care este practicat în PE, acordarea unei subvenții pentru partide, în raport de numărul de parlamentari”.

 
Adrian Țuțuianu, despre susținerea viitorului Guvern