Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis va anunța numele premierului desemnat. Pro România nu sprijină Guvernul

Klaus Iohannis nume premier desemnat.jpg

Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele, pentru formarea Guvernului (Sursa foto: presidency.ro)
Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele, pentru formarea Guvernului (Sursa foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis urmează să anunțe marți, la ora 17, numele premierului desemnat. Cel mai probabil, va fi vorba de liderul PNL, Ludovic Orban.

ACTUALIZARE 2: Liderul Pro România, Victor Ponta, anunță pe Facebook că partidul său nu va vota Guvernul PNL: ”Pro România este un proiect politic nou, de centru stânga, progresist şi proeuropean! România are nevoie imediat de reforme curajoase, de competenţă şi eficienţă! Vom vota şi susţine doar ce considerăm că este bine pentru România, pentru alegătorii social democraţi şi pentru Pro România. Nu am văzut în niciun fel modul în care un Guvern PNL răspunde acestor aşteptări ale societăţii, aşa că NU se pot baza pe voturile noastre!”.

 

ACTUALIZARE 1: Ludovic Orban i-a chemat marți pe liderii grupurilor parlamentare, Raluca Turcan și Florin Cîțu, la o întâlnire de la ora 15, la sediul PNL din Modrogan, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX. Președintele PNL ar avea câte trei nume pentru fiecare dintre cele 16 ministere din viitorul Executiv.

 

Noi consultări pentru formarea Guvernului au avut loc marți la Palatul Cotroceni, între președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR) și Kelemen Hunor (UDMR).

Liderul USR, Dan Barna, a scris marți pe Facebook că în timpul consultărilor de la Cotroceni i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să aibă ”acum curajul” de a declanșa alegeri anticipate. Alternativa ar fi în opinia sa ca România să aibă ”Guvern slab, aflat în permanență la mâna PSD”.

De partea sa, președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară pentru Mediafax, după a doua rundă de consultări de la Cotroceni, că formațiunea sa nu respinge și nu promite susținere pentru noul Guvern, înainte să vadă programul de guvernare.