Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ionel Dancă (PNL): Ne bazăm pe semnatarii moțiunii de cenzură la votul de învestitură, trebuie să fie consecvenți

Ionel Danca sef Cancelarie premier Covid.jpg

Sursa foto: Facebook/Ionel Dancă
Sursa foto: Facebook/Ionel Dancă

PNL se va baza pe semnatarii moțiunii de cenzură, la votul pentru învestirea Guvernului Orban în Parlament. O spune la RFI purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă. Asta deși în rândul actualei Opoziții nu există consens pe teme importante, ca alegerile anticipate sau alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Ionel Dancă speră ca Guvernul Orban să fie susținut în Parlament de semnatarii moțiunii de cenzură: ”Ne bazăm în primul rând pe semnatarii moțiunii de cenzură. Este o cerință minimală necesară de consecvență din partea acestora, după ce au susținut demiterea Guvernului Dăncilă, să nu mai permită perpetuarea acestui Guvern în funcție”.

Purtătorul de cuvânt al PNL recunoaște că liberalii sunt într-o situație dificilă: ”Cu siguranță este o situație complicată în acest moment în Parlament, dar nu avem altă soluție. PNL și-a asumat această responsabilitate. Noi am arătat românilor că suntem dispuși să ne asumăm actul guvernării într-o situație politică dificilă, dar și într-o situație economică dificilă. Indicațiile de pe margine ale celor care refuză să sprijine o astfel de formulă vor fi tratate ca atare de către români”.