Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Ponta: Nici vorbă să votăm Guvernul Orban. Reacția premierului desemnat

Victor Ponta motiune cenzura PSD.jpg

Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)
Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)

Negocierile de joi dintre Ludovic Orban și Victor Ponta au eșuat. Premierul desemnat nu a reușit să-l convingă pe liderul Pro România să acorde votul de învestitură Guvernului PNL.

ACTUALIZARE: Ludovic Orban, după discuțiile cu Pro România: ”Eu am încredere că până la final ne vom înțelege și vom avea susținerea Pro România (...). A rămas să avem runda a doua. După cum au mers discuțiile, eu sunt optimist”.

 

Victor Ponta a declarat după discuția de joi cu Ludovic Orban că Pro România nu va vota Guvernul: ”Foarte scurtă discuția, că nu era cazul de mai mult. Suntem un partid nou, mic, cu un obiectiv mare: vrem să reprezentăm noi și să apărăm interesele electoratului de stânga, trădat din păcate de PSD. Discuțiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm Guvernul, nici vorbă de așa ceva. Suntem 35 de parlamentari la Pro România, destul de uniți și avem un obiectiv pe termen lung, de a reconstrui stânga în România și de a reprezenta electoratul”.

Fără voturile Pro România, Guvernul Orban are șanse mici să fie votat de Parlament. Singura șansă a premierului desemnat este să obțină sprijinul unor parlamentari ai PSD, însă Viorica Dăncilă a anunțat recent că senatorii și deputații formațiunii sale vor ieși din sală în momentul votului.