Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Mircea Diaconu: Klaus Iohannis s-a grăbit când a desemnat un premier de la PNL

mircea_diaconu_klaus_iohannis_grabit_premier_pnl.png

Mircea Diaconu, despre premierul desemnat, Ludovic Orban: Președintele Klaus Iohannis s-a grăbit
Mircea Diaconu, despre premierul desemnat, Ludovic Orban: Președintele Klaus Iohannis s-a grăbit

Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să desemneze un premier doar după ce s-ar fi asigurat că există o majoritate parlamentară care să susțină un viitor Guvern. O spune la RFI Mircea Diaconu, candidat independent la Președinție, sprijinit de formațiunile parlamentare ALDE și Pro România.

Mircea Diaconu crede că șansele ca Guvernul Orban să fie învestit sunt mici, pentru că nu există majoritatea parlamentară necesară: ”Președintele trebuia să apară public în acest subiect doar un minut, după căderea Guvernului. Din clipa aceea, începe procedura sa. Din păcate, n-a fost așa și nu-i așa, de aceea, îmi pare rău, mă tem că majoritatea nu există. S-a grăbit desemnând un prim-ministru de la liberali. Primul-ministru trebuie să decurgă din jocul democratic. Desemnarea nu trebuie să aibă loc din punctul de vedere al președintelui decât după ce este sigur sau aproape sigur că acea majoritate va exista”.

 

Mircea Diaconu vorbește despre desemnarea premierului Ludovic Orban, la minutul 4,30:

 

În opinia sa, ”președintele de asta face consultări cu partidele, deci nu cu un premier posibil, pentru ca desemnarea să vină din zona aceea, având în felul ăsta șanse maxime de a se transforma într-un Guvern legal și valabil”.

 
Mircea Diaconu, despre desemnarea premierului Ludovic Orban