Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DNA se autosesizează în cazul TAROM. Șefa demisă a companiei, audiată luni

tarom_21_69349100.jpg

Sursa imaginii: 
www.economica.net

Viorica Dăncilă a trimis, vineri, Corpul de Control al premierului pentru verificări la Tarom. Acțiunea survine la 3 zile după demiterea șefei companiei, Mădălina Mezei. Aceasta susține că și-a pierdut postul după ce a refuzat să dea curs unei solicitări nelegale venite din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

ACTUALIZARE 3: Șefa demisă a Tarom, Mădălina Mezei a anunţat pe Facebook ca organizează vineri, la ora 16:00, o conferinţă de presă în faţa sediului Tarom de la Aeroportul Otopeni.

ACTUALIZARE 2: Șefa demisă de la Tarom, Mădălina Mezei, va fi audiată luni la DNA.

ACTUALIZARE 1: DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răsvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură.

...............................................................................................................

În motivarea deciziei de trimitere a Corpului de Control la Tarom, premierul Viorica Dăncilă afirmă că este necesară clarificarea ”aspectelor grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. Dacă se va constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, a declarat Dăncilă.

Joi, șefa Tarom, Mădălina Mezei, dezvăluia că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele Tarom la sol în ziua moţiunii care a dus la demiterea Cabinetului Dăncilă. S-ar fi încercat astfel împiedicarea mai multor parlamentari aflați în afara țării să ajungă la votul din Parlament. Mai mult,  Mezei a declarat că îi va face plângere penală ministrului Răzvan Cuc, în timp ce acesta a răspuns scurt pe Facebook: ”sunt minciuni aruncate pe piață”.

Luni, Consiliul de Administrație al companiei se reunise de urgență și votase în unanimitate pentru revocarea din funcție a Mădălina Mezei. Membrii Consiliului au explicat că aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile din contract. Tot ei, însă, cu doar câteva zile mai devreme îi prelungiseră contractul de management cu două luni.