Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Întâlnirea Barna-Orban s-a încheiat. Va susține USR noul Guvern?

Dan Barna demisie masa USR lider.png

Dan Barna cere un vot de încredere în USR
Dan Barna cere un vot de încredere în USR

Liderul USR, Dan Barna, a declarat după consultările de vineri cu Ludovic Orban că există o ”deschidere explicită” din partea premierului desemnat față de obiectivele susţinute în spaţiul public de Alianţa USR-PLUS. O nouă rundă de discuţii va avea loc săptămâna viitoare.

Dan Barna prezintă rezultatul discuțiilor de vineri cu Ludovic Orban: ”Am avut o primă rundă de consultări, am discutat exact despre obiectivele asupra cărora Alianţa USR PLUS a vorbit în spaţiul public. A fost o primă discuţie, o să vedem ce se va întâmpla luni, am stabilit să ne revedem marţi-miercuri. A existat o deschidere explicită a premierului, a spus că susţin, urmează să întreprindă dialog şi negocieri”.

El a precizat că nu s-a discutat despre intrarea USR la guvernare.

Dan Barna spune că Parlamentul ar trebui să voteze luni sau marți inițiativa ”Fără Penali în Funcții Publice” și o lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

USR a transmis marţi că este dispus să voteze Guvernul Orban, după ce a constatat că nu există voinţă politică pentru organizarea alegerilor anticipate.

Uniunea Salvați România a pus însă patru condiţii: alegerea primarilor în două tururi, adoptarea iniţiativei ”Fără Penali”, desfiinţarea recursului compensatoriu şi consultarea Parlamentului pentru desemnarea comisarului european.