Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Întâlnirea Barna-Orban s-a încheiat. Va susține USR noul Guvern?

Barna sustin Vlad Voiculescu treaba grea.png

Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu
Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu

Liderul USR, Dan Barna, a declarat după consultările de vineri cu Ludovic Orban că există o ”deschidere explicită” din partea premierului desemnat față de obiectivele susţinute în spaţiul public de Alianţa USR-PLUS. O nouă rundă de discuţii va avea loc săptămâna viitoare.

Dan Barna prezintă rezultatul discuțiilor de vineri cu Ludovic Orban: ”Am avut o primă rundă de consultări, am discutat exact despre obiectivele asupra cărora Alianţa USR PLUS a vorbit în spaţiul public. A fost o primă discuţie, o să vedem ce se va întâmpla luni, am stabilit să ne revedem marţi-miercuri. A existat o deschidere explicită a premierului, a spus că susţin, urmează să întreprindă dialog şi negocieri”.

El a precizat că nu s-a discutat despre intrarea USR la guvernare.

Dan Barna spune că Parlamentul ar trebui să voteze luni sau marți inițiativa ”Fără Penali în Funcții Publice” și o lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

USR a transmis marţi că este dispus să voteze Guvernul Orban, după ce a constatat că nu există voinţă politică pentru organizarea alegerilor anticipate.

Uniunea Salvați România a pus însă patru condiţii: alegerea primarilor în două tururi, adoptarea iniţiativei ”Fără Penali”, desfiinţarea recursului compensatoriu şi consultarea Parlamentului pentru desemnarea comisarului european.