Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban, despre învestitură: Avem strategii pentru a combate un boicot din partea PSD

ludovic.jpg

Ludovic Orban a declarat că se aștepta ca Pro România să nu voteze Guvernul în Parlament, însă șansele de a reuși învestirea unui Guvern condus de el rămân în picioare.
Ludovic Orban a declarat că se aștepta ca Pro România să nu voteze Guvernul în Parlament, însă șansele de a reuși învestirea unui Guvern condus de el rămân în picioare.
Sursa imaginii: 
facebook/Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat astăzi că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea senatorilor și deputaților PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii pentru a vota noul guvern.

“Am stabilit o strategie, în cazul în  care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. Sigur, de asemenea, am pregătit o strategie de mobilizare și la nivelul Birourilor Permanente reunite și la nivelul Comisiilor de specialitate și la nivelul Plenului. Am introdus în programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuții. De asemenea, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener și o evaluare a situației în plan parlamentar și de asemenea, am stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare, dintre parlamentarii independenți, parlamentarii care au fost în ALDE sau cu alți parlamentari”.
 
Întrebat cât de sigur este că această strategie va da roade, Orban a răspuns: “ În condițiile în care partenerii care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură vor merge, cum se spune, până la capăt, adică nu se vor opri la jumătatea drumului, pentru că Dăncilă și resturile Guvernului sunt încă la butoane și fac prostii în fiecare zi, strategia va funcționa și sunt încrezător că avem șanse foarte mari să obținem învestitura din prima”.
 
El a mai spus că învestirea Guvernului ar trebui să se facă cât mai repede dar și că toți cei care nu vor vota învestirea Guvernului vor fi vinovaţi de situaţia creată.  
“ Cât mai repede posibil, este stare de necesitate. România are nevoie de un Guvern cu depline puteri, de un Guvern legitimat prin votul Parlamentului, un Guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situația de astăzi. (…)Cine nu votează înseamnă că , de fapt, vrea să o țină pe Dăncilă la Palatul Victoria și resturile acestui Guvern care a fost demis prin moțiunea de cenzură și care, în fiecare zi, se ocupă de abuzuri, de angajări, de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal, în funcții publice, în special în funcții publice de conducere.”, a conchis Ludovic Orban.

 

 
Premierul desemnat, Ludovic Orban, despre votul de învestitură