Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Dan Barna la RFI: Voi cere premierului desemnat, Ludovic Orban, o listă a Cabinetului

dan_barna_ludovic_orban_lista_cabinet.png

Dan Barna vrea să vadă lista de miniștri din Cabinetul Orban
Dan Barna vrea să vadă lista de miniștri din Cabinetul Orban

Uniunea Salvați România ar putea susține Guvernul PNL, dacă Ludovic Orban își va asuma răspunderea în Parlament pe anumite proiecte de legi, spune la RFI liderul USR, Dan Barna, care consideră că este ”unul din scenariile foarte posibile”.

Sprijinul USR pentru învestirea Guvernului va depinde de răspunsul premierului desemnat, declară Dan Barna: ”Sunt mai multe variante, asumarea răspunderii pe niște proiecte de lege (...), mai sunt elemente legate de Secția Specială, legate de legile justiției, chestiunea cu pensionarea anticipată a magistraților (...). Am văzut ieri că nu există majoritate, astăzi vom discuta concret despre ce alternative va prezenta premierul. De asemenea, am vrea să vedem și voi solicita premierului o listă a Cabinetului la care s-a gândit”.

 

 

 

Întrebat dacă USR va susține Guvernul, în cazul în care Ludovic Orban va accepta să-și asume răspunderea pe anumite proiecte de legi, Dan Barna a răspuns: ”Este unul din scenariile foarte posibile (...). Dacă premierul își asumă răspunderea, avem o garanție că într-adevăr PNL intenționează cu adevărat să meargă în această direcție a reformelor și asta o să susținem fără nici un fel de problemă”.

 
Dan Barna, despre discuțiile de marți cu premierul desemnat, Ludovic Orban