Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudia Țapardel (PSD): Raportul MCV e total nedrept, este o dublă măsură

claudia_tapardel_raport_mcv_nedrept_dubla_masura.jpg

Claudia Țapardel critică raportul MCV (Sursa foto: Facebook/Claudia Țapardel)
Claudia Țapardel critică raportul MCV (Sursa foto: Facebook/Claudia Țapardel)

Raportul MCV publicat marți de Bruxelles este consecința tuturor atacurilor venite din România și care s-au îndreptat ca mesaj către Bruxelles, declară la RFI fosta eurodeputată PSD Claudia Țapardel.

Claudia Țapardel critică raportul MCV: ”Ca o opinie personală, mi se pare total nedrept acest raport MCV. Mi se pare total nedrept faptul că doar România și Bulgaria se află sub un Mecanism de Cooperare și Verificare la nivel european, în timp ce celelalte țări europene nu ”beneficiază” de un asemenea sistem de evaluare”.

Social-democrata crede că ”acest raport negativ este consecința tuturor atacurilor venite din interior, din România și care s-au îndreptat ca mesaj către Bruxelles. Dacă ne-am decupla de Bulgaria, este pentru că nu am văzut nici un coleg din Bulgaria să vină în PE și să-și denigreze țara”.

Claudia Țapardel pune la îndoială calitatea profesională a experților Comisiei Europene care fac rapoartele MCV: ”Să știți că de multe ori am întrebat și chiar am făcut o interpelare la nivelul Comisiei Europene, încercând să înțeleg cine sunt acești experți care fac acest raport MCV. Încă nu am primit o lămurire oficială în acest sens. Sunt convinsă că tot ceea ce s-a întâmplat anul trecut la nivel de Parlament European și a vizat România a afectat cu siguranță raportul de anul acesta (...). Pun la îndoială modul în care se obțin aceste informații și se face evaluarea (...). Eu spun că este vorba totuși de o dublă măsură. Atâta timp cât nu toate statele membre ale Uniunii Europene ”beneficiază” de un Mecanism de Cooperare și Verificare, atâta timp cât noi avem niște solicitări de a înțelege exact cine sunt acei experți și modul în care se întocmește acest raport de evaluare anuală și nu avem răspunsuri în acest sens, este foarte important”.