Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul PNL, în pericol? Victor Ponta îl refuză pe Ludovic Orban. Reacția premierului desemnat

Victor Ponta motiune cenzura PSD.jpg

Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)
Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban (Sursa foto: Facebook/Victor Ponta)

Pro România nu va vota Guvernul Orban, a anunțat miercuri președintele partidului, Victor Ponta, după negocierile cu premierul desemnat.

ACTUALIZARE: Reacția premierului desemnat, Ludovic Orban: ”Evident, mă așteptam la această poziție. Nu înseamnă că șansele de a reuși învestitura nu rămân în picioare. Continuăm negocierile cu parlamentarii UDMR și cu parlamentari aflați în anumite situații și negocieri individuale cu parlamentari PSD (...). Cine nu votează învestirea devine responsabil pentru inexistența unui Guvern care să ia măsuri extrem de importante pentru România”.

 

Victor Ponta anunță că Pro România nu susține Guvernul Orban: ”Vom susține un Guvern doar atunci când vom fi convinși că proiectele de competență, de profesionalism pentru electoratul nostru de centru-stânga sunt reprezentate. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât Guvern despre care am avut toate datele că pot să reușească. Știți că nu am susținut nici Guvernul Cioloș. Nu vom vota acest Guvern al domnului Orban, PNL și probabil că și de data asta vom avea dreptate”.

”Ne-am înțeles pe un singur lucru: vom susține cei de la Pro România alegeri anticipate pentru Parlament. Din punctul nostru de vedere, se pot realiza și au și sens pentru binele tuturor, să le facem odată cu cele locale”, declară liderul Pro România.