Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Al doilea ministru respins de comisiile Parlamentului

al_doilea_ministru_respins_comisii_parlament.jpg

Va trece Guvernul Orban de testul Parlamentului? (Sursa foto: gov.ro)
Va trece Guvernul Orban de testul Parlamentului? (Sursa foto: gov.ro)

Liberalul Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban, a primit miercuri un aviz negativ din partea comisiilor reunite pentru administrație publică din Parlament.

ACTUALIZARE 2: Bogdan Aurescu a fost avizat pozitiv miercuri de comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru funcția de ministru de Externe în Guvernul Orban. Au fost 31 de voturi pentru și trei voturi împotrivă. Bogdan Aurescu a afirmat în timpul audierii că va menține poziția "tradițională" a României în privința păcii din Orientul Mijlociu și a lăsat să se înțeleagă că România nu va susține mutarea ambasadei Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

ACTUALIZARE 1: Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii: ”Nu tăiem pensii și salarii. Aș vrea să pun punct avalanșei de informații pe această temă. Sunt un om responsabil, nu fac afirmații pentru a avea câștig politic. O spun cu toată fermitatea, suntem responsabili de ceea ce spunem. Ne angajăm să nu tăiem pensii și salarii”.

 

Ion Ștefan a fost respins de comisiile de specialitate cu 19 voturi împotrivă și 17 voturi pentru.

El este al doilea ministru propus în Guvernul Orban care e respins de comisii, după Florin Cîțu, propus la Finanțe.

Ion Ștefan a declarat în cadrul audierii de marți că prioritatea sa va fi achitarea tuturor facturilor pentru PNDL 1 și 2, plus continuarea lucrărilor demarate pe aceste programe.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a avut un schimb acid de replici cu Ion Ștefan, pe tema vilei de 910 metri pătrați a liberalului. ”Suntem ca în filmele cu pitici. Să vină Benny Hill”, a spus social-democratul. ”Poate ați cumpărat un costum mai mare cu un număr?”, a întrebat liberalul, acuzat că nu și-a plătit impozitul pentru casă.

Avizul comisiilor este consultativ.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat de plenul reunit al Parlamentului luni, la ora 14.