Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Candidatul la Președinție Sebastian Popescu: Vreau schimbarea clasei politice, dar nu cu cătușe, ci prin vot

Sebastian Popescu vrea să fie primarul Bucureștiului (Foto: arhivă RFI)

Candidatul Partidului Noua Românie la Președinție, Sebastian Popescu, recunoaște într-un interviu electoral la RFI că nu are nici măcar un leu pentru campanie și spune că își dorește schimbarea actualei clase politice, dar nu cu cătușe.

Sebastian Popescu declară că ”există corupție în România. Din păcate, nu așa se rezolvă treaba, nu cu dosare dosite până se prescriu, nu cu anchete făcute pe picior, cu iz politic, pentru că niciodată nu vei combate corupția, adică corupții tăi sunt buni de arestat și corupții mei sunt buni de păstrat. Eu îmi doresc schimbarea actualei clase politice, vă spun sincer, dar nu cu cătușe, ci prin vot”.

Candidatul la Președinție spune că Partidul Noua Românie ”este primul partid creat de la zero în România, cu tineri care n-au mai făcut politică. A fost creat în 17 iunie 2015 de către mine împreună cu încă trei tineri. Avem în prezent circa o mie de membri. După această campanie numărul va crește considerabil (...). Suntem oameni care avem job-uri, studenți foarte mulți, 30% din membrii noștri se află în diaspora. Ne autofinanțăm prin cotizațiile membrilor, nu am primit niciodată nici o donație sau sponsorizare sau finanțare de la stat sau de la vreun privat”.

Sebastian Popescu recunoaște că nu are bani pentru campania electorală: ”Nu am nici măcar un leu pentru campanie, nu am nici măcar un afiș, nici flyere. Nu am dispus de fondurile necesare și atunci am ales să folosim calea online, dar gratuit, fără postări plătite. Cei care susțin candidatura mea mă ajută să distribui mesajul, să ajungă la cât mai mulți români”.

 
Sebastian Popescu, despre alegerile prezidențiale