Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) John Ion Banu, candidat la Președinție, fan declarat al lui Trump: Well, UE trebuie să-și schimbe principiile

john_ion_banu_presedintie_fan_trump_ue.png

John Ion Banu vrea să fie președintele României
John Ion Banu vrea să fie președintele României

Încălzirea globală este exagerată, declară într-un interviu electoral la RFI candidatul Partidului Națiunea Română la Președinție, John Ion Banu. ”Vreți să conduceți mașina sau nu?”, se întreabă omul de afaceri stabilit în SUA, într-un interviu presărat cu termeni din limba engleză.

Despre relația României cu UE: ”Well, aș milita foarte mult ca UE să-și schimbe puțin principiile, pentru că noi nu suntem pentru dispariția națiunilor, noi considerăm că UE trebuie să fie o Uniune a națiunilor (...). Suntem priviți ca o țară de mâna a treia sau a patra. Well, din cauza mai multor factori, unul dintre ele fiind discriminarea economică, mai mult discriminare financiară care a fost acum 30 de ani, când cetățenii din România au fost nevoiți să-și vândă, nu puteau să cumpere proprietăți, nu puteau să-și păstreze o parte din bogăția pe care o aveau, pentru că ei munceau pe 100 de dolari pe lună, pe când un german muncea pe 1.000 de dolari pe lună”.

Despre Donald Trump: ”Admir la el determinarea de a face ceva, nu este omul care să stea tot timpul, deși a avut o grămadă de doamne în viața lui, nu stă numai cu capul pe pieptul soției, el face ceva. Și pe urmă este iubirea lui pentru țară”.

Despre schimbările climatice: ”Încălzirea globală este exagerată, efectele ei sunt exagerate, există dovezi în privința aceasta. Vreți să conduceți mașina sau nu? La un moment dat, trebuie să accepți să ai defecturi (defecte-n.r.)”.

 

 

John Ion Banu, despre programul său politic de candidat la Președinția României