Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ioan Mircea Pașcu (PSD): Există multă obediență în partid, sunt unanimități în genunchi

Ioan Mircea Pascu razboi Ucraina.jpg

Ioan Mircea Pașcu: Rusia a pierdut foarte mult în războiul din Ucraina
Ioan Mircea Pașcu: Rusia a pierdut foarte mult în războiul din Ucraina
Sursa imaginii: 
arhivă RFI

Conducerea PSD este incoerentă, declară la RFI fostul europarlamentar social-democrat Ioan Mircea Pașcu. El a criticat anterior pe Facebook atitudinea partidului său, care-și propune cel mult intrarea în turul al doilea la alegerile prezidențiale, în loc să aibă ambiții mai mari.

Ioan Mircea Pașcu spune că la vârful PSD există o criză de autoritate și că partidul încă nu a făcut o analiză serioasă a eșecurilor din ultimele luni.

El și-ar dori ca PSD să țintească mai sus de intrarea în turul al doilea la alegerile prezidențiale: ”Partidul are un trecut, partidul are un statut și ca atare ar trebui să aibă niște ambiții care să reflecte aceste lucruri. De la bun început, prima declarație legată de prezidențiale pe care a făcut-o doamna Dăncilă a fost că partidul trebuie să-și propună să intre în turul doi, nu mai mult (...). Nu înțeleg de ce în momentul de față trebuie să ne oprim numai la turul doi. De ce să nu vrem să câștigăm? Pentru că așa cum s-a întâmplat anterior, toți candidații noștri, chiar și cei care nu au câștigat în final, au fost la bătaie acolo, au mers până la capăt, au fost cot la cot cu cei care au câștigat”.

”Să nu uităm un lucru: partidul a pierdut la votul moțiunii de cenzură, pentru că au fost trei oameni de la noi care au trădat”, amintește fostul eurodeputat PSD.

Întrebat dacă asta înseamnă că există o criză de autoritate în PSD, Ioan Mircea Pașcu a răspuns: ”După părerea mea, există, pentru că pe de o parte, conducerea nu cred că este coerentă, ca să fiu foarte politicos și amabil, e incoerentă și în al doilea rând, există multă obediență (...). Pur și simplu, se merge în automatismul ăsta stabilit de pe vremea lui Dragnea, cu aceste unanimități în genunchi, care sunt demne de alte perioade, când unanimitățile caracterizau absolut orice activitate”.

 
Ioan Mircea Pașcu, despre PSD și alegerile prezidențiale