Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentarii votează, luni, cabinetul Orban

orban_facebook.jpg

Image source: 
Facebook

Premierul desemnat, Ludovic Orban, susține că are cele 233 de voturi necesare pentru învestirea guvernului său. 

Din cei 16 miniștri propuși, trei - respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, nominalizată la Ministerul Muncii au primit avize negative. Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ și că nu îi va schimba pe cei 3.

PNL a încheiat săptămâna trecută mai multe acorduri politice cu PMP, USR, ALDE și UDMR, în vederea susținerii învestirii Guvernului. Cabinetul Orban va fi votat și de grupul minorităților naționale, după cum a anunțat Varujan Pambuccian. 

Pe de altă parte, Pro România și PSD nu vor vota învestirea Guvernului.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a spus că social-democrații nu vor fi prezenți în sală, iar cei care vor încălca această decizie vor fi excluși din partid:

„Nu vom fi prezenți în sală. Parlamentarii nu vor fi prezenți în sală. Bineînțeles că sunt și trădători și i-am văzut, dar cum vor merge la vot, a doua zi să meargă în partidul-foarfece și să nu mai fie alături de PSD, pentru că e clar că nu au niciun atașament față de acest partid și nu vor să ia decizii pentru oameni”, a mai spus Dăncilă.

Ea a mai spus că PSD nu poate să gireze un program de guvernare „îndreptat împotriva oamenilor”.

Și Victor Ponta a susținut ideea ca parlamentarii din ProRomânia să nu fie prezenți în sală. Ulterior, el a declarat că, dacă Ludovic Orban îi va schimba pe cei trei miniștri propuși care au primit aviz negativ în comisii, Pro România va asigura cvorumul, însă nu va vota.