Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump aprobă o reducere drastică a numărului de refugiați ce vor putea fi primiți în SUA în 2020

president-trump-white_house.jpg

Image source: 
whitehouse.gov

Limita a fost stabilită la 18.000 de persoane, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultimele patru decenii de când a fost introdus programul american pentru refugiați.

Președintele american, Donald Trump, aprobă o reducere drastică a numărului de refugiați ce vor putea fi primiți în Statele Unite anul viitor. Limita a fost stabilită la 18.000 de persoane, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ultimele patru decenii de când a fost introdus programul american pentru refugiați.

În ultimul an complet al Administrației Obama, numărul maxim de refugiați s-a ridicat la 85.000, iar Administrația Trump a stabilit o limită de 30.000 pentru 2019.

Planul, care a fost anunțat inițial de Departamentul de Stat în luna septembrie, a fost criticat dur de diverse organizații umanitare și religioase.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial din 2016, că va reduce imigrația în Statele Unite. Cel mai probabil, liderul american va folosi această temă electorală şi în anul 2020.